Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ISMERD FEL AZ AGYVÉRZÉST SZÍVINFARKTUST ÉS MENTS ÉLETET - MENTSD AZ ÉLETED

AGYVÉRZÉS (STROKE)
 
 
29-agyhalo.jpg
Homloklebeny, a stroke kialakulásának helye

 

 FIGYELEM!!! STROKE,  AGYVÉRZÉS, SZÉLÜTÉS FELISMERÉSE

 Bárkit, bármikor érhet nem várt meglepetés; például nyilvános helyen, vagy utcán, valaki rosszul lesz, összeesik. Ilyenkor összezavarodunk, nem tudjuk, mit csináljuk, különösen, egy fiatalkorú vagy gyerek. Ilyenkor a fiatalkorú se arra gondoljon, hogy talán átmeneti állapot, mert lehet, hogy agyvérzésről van szó, és minden perc késlekedés a beteg életébe kerülhet.

 

A szakorvosok állítják, ha a stroke (agyvérzés) áldozatát időben, 3 órán belül elkezdhetik kezelni, valószínűsíthető, hogy teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN!  Amennyiben a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit, a beteg súlyos agykárosodást szenvedhet. Ne kezeljük senki rosszullétét úgy, főleg, ha javulást észlelünk, hogy majd elmúlik. Gondoljuk el! Bárki, bármikor kerülhet hasonló helyzetbe.

 

Tehát, ha nincs orvos a közelben, MIT TEHET EGY FIATAKORÚ, HOGY HELYESEN CSELEKEDJEN?:  A  stroke felismerésének ( diagnosztizálásának)  egyszerű a trükkje, és ha azt bárki azonnal alkalmazza, a beteg 3 órán belül szakorvosok keze alá kerülhet, és el lehet kezdeni a kezelését.

 

SZROKE felismerésének érdekében három egyszerű kérdést kell feltenni abetegnek:

 

1. Kérjük meg a beteget, hogy MOSOLYOGJON.

 

2. Kérjük meg a beteget, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű, összefüggő mondatot. (Pl. szép napunk van.).

 

3. Kérjük meg a beteget, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

 

Ha a rosszul lett betegnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége akad, azonnal  mentőt kell hívni. A hívott félnek, majd a mentőorvosnak érthetően mondjuk el, az észlelt tüneteket!

 

Még egy intő jel: Kérni kell a beteget, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT. Ha a nyelv kicsavarodott, ha a nyelv egyik vagy másik oldalra megy, ez is a stroke jele lehet, vagy más súlyos állapot jele. Tehát, azonnal mentőt hívni!

 

 
SZÍNINFRAKTUS
 
 
29-29-sziv.jpg
 
 
Mit tegyél, ha egyedül vagy, és hirtelen erős mellkasi fájdalmat érzel, mely a karodba és az állkapcsodba sugárzik? Lehet, hogy vettél már részt, újraélesztő tanfolyamon, gyakoroltad másokon, de az oktató nem mondta el, hogyan kell ezt saját magadon alkalmazni. Nem tudni, miért, néha ez kimarad.
 
Itt megtudhatod, hogyan tudod túlélni a szívrohamot, ha egyedül vagy. Ha rendetlen szívverést és elgyengülést érzel, 10 másodperced van, míg elveszted az eszméleted. Nos, addig kell cselekedned, de ne ess pánikba. Kezdj el folyamatosan köhögni, a köhögés mély és erős legyen, mintha köpetet akarnál felköhögni. Minden egyes köhögés előtt vegyél mély lélegzetet.
 
A mély lélegzetvételek oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögéssel járó mozgás pedig összenyomja a szívet, így tartva fenn a vérkeringést, esetleg a normális szívritmus visszatérését. Ezzel a módszerrel a saját életed mentheted meg.
 
Tehát a légzést és a köhögést megállás nélkül ismételd, amíg segítséget nem kapsz, vagy a szíved újra el nem kezd normálisan dobogni. Amennyibe nem remélheted, hogy segítség érkezik, anélkül, hogy lélegzést, köhögést abbahagynád, telefonon hívd a mentőket. Ha bármit kérdeznek (ez a gyakorlat), te csak azt mond, ami a legfontosabb: neved, címed és hogy szívrohamod van, azonnal jöjjenek. Az is lehet, hogy nem is tudnál többet mondani, a bejelentés után elájulsz, azonban a mentő már megérkezik.
 
A leírt gyakorlatot, akkor is tanácsos alkalmazni, ha van segítség a közelben.
 
Forrás: JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER
 
 
EGY KARDIOLÓGUS FIGYELEMFELHÍVÁSA                       
 
 
Tudtad? Tudd meg, ha szívproblémád van, hogy segíthetsz magadon
 
Új aszpirin van forgalomban, a kristályos aszpirinkirály. Vásárolj egy dobozzal, mindig ott legyen a táskádban, tarts belőle a kocsiban is, és mindig legyen néhány az éjjeliszekrényen. Mért ajánlatos, hogy ott legyen az éjjeliszekrényen? Éjjeli szívroham esetén az életedet mentheti meg.
 
A szívroham tünetei: Bal kari fájdalom és az állkapocsban jelentkező nagy fájdalom. A rosszulléthez járulhat hányinger és erős izzadás. Fontos tudni: a mellkasi fájdalom felébreszti az alvó embert, de előfordulhat, hogy a mellkasban nincs fájdalom: Ez a veszélyesebb állapot.
 
Akár éjjel, akár nappal következik be a szívroham, az eljárás ugyanaz: Vegyél be két darab kristályos aszpirint, várd meg, míg feloldódik, aztán nyeld le egy kis vízzel. Ezt követően ne várd meg, míg jobban leszel, azonnal hívd a mentőket: közöld, hogy szívrohamod van és bevettél kettő darab aszpirin, nagyon rosszul vagy, jöjjenek azonnal! Felesleges szöveggel ne húzd az időt. Mialatt vársz, zárd ki az ajtót, telefonálj a szomszédnak, vagy a közelben lakó rokonnak. Amikor ez megtörtént, le ne feküdj!!! Ülj le egy székre, minél közelebb az ajtóhoz. Ha távolabb van a mentőállomás, vagy késik egy keveset, ne idegesítsd fel magad, mert ront az állapotodon. A kristályos aszpirinnek éppen az a célt szolgálja, hogy a köztes időszakot átvészelje a beteg.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

All internet will be CRASHED with XEvil!?

(MashaHok, 2017.12.13 13:01)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any antibot protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"